Un grup de femei au fost instruite cum să slăbească sănătos

Un grup de femei au fost instruite, în cadrul unui atelier de sănătate şi frumuseţe, cum să slăbească sănătos. Cele mai frecvente cauze de îngrăşare ţin de alimentaţia nesănătoasă şi neregulată. Un om sănătos trebuie să aibă 5 mese pe zi, iar cea mai importantă masă trebuie să fie micul dejun, cu circa 30% din caloriile zilnice. Curele de slăbit nu sunt de fiecare dată eficiente, iar după ele majoritatea femeilor se îngraşă şi mai tare, a menţionat medicul Luminiţa Suveică, transmite IPN.

„Cina trebuie să constituie 10% din volumul total al caloriilor zilnice, însă tot mai dese ori acestea mese sunt de 90%”, a remarcat Luminiţa Suveică. Medicul a sfătuit femeile să nu mănânce după ora 18.00, deoarece metabolismul este mai lent.

Chiar dacă vor să slăbească, Luminiţa Suveică, le-a sugerat femeilor să nu excludă din meniul lor proteinele, glucidele şi grăsimile. Organismul are nevoie zilnic de aceste elemente. Dacă nu vor fi integrate în meniu, persoanele se vor confrunta cu senzaţie permanentă de foame. „O scădere din greutate normală este de circa 500 de grame pe săptămână, nu mai mult. Dacă se va respecta acest principiu, aceste kilograme nu se vor reveni”, a spus Luminiţa Suveică.

Medicul a îndemnat femeile să nu respecte cure inspirate de prin reviste, ci să meargă la medic şi să-şi cumpere un tabel de calculare a caloriilor.

În cadrul atelierului de frumuseţe, femeile au mai fost instruite cum să-şi aleagă un machiaj de ziuă sau de seară, ce produse să folosească pentru a avea un ten îngrijit şi cum să se coafeze ca să aibă un păr sănătos. Atelierul a fost organizat de un site media pentru femei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.