Un deputat al Partidului Șor și-a depus mandatul

Deputata Partidului politic Șor Maria Albot și-a depus mandatul de parlamentar. Cererea a fost semnată astăzi, 31 iulie. Următoarea pe lista candidaților supleanți ai Partidului Șor este Inga Vinnik, economist, șef al Secției logistică și vămuire la „DFM” SRL, transmite IPN.

Maria Albot a acces în Parlament după alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, pe listă de partid. Din 2002 și până în 2012, a activat în diferite funcții la „Primex Com” SRL, iar în perioada anilor 2014-2018 a fost director comercial la „Dufremol” SRL. Din 2018 și până în prezent, este director comercial la „DFM” SRL.

Maria Albot a fost vizată în declarațiile omului de afaceri Veaceslav Platon, condamnat la 30 de ani de închisoare în două dosare penale, făcute într-o ediție specială a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, realizată în penitenciar. Fostul deputat susține că schema privind furtul miliardului a fost inițiată în primăvara anului 2014, iar autorii ar fi Ilan Șor și Serghei Iaralov, ultimul primind de la Vlad Plahotniuc un salariu lunar de 50 de mii de dolari. Acesta mai menționat numele soțului deputatei Partidului „Șor” Maria Albot, Sergiu Albot, ex-președinte al Băncii Sociale, responsabil de partea „tehnică”.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.