Un Cort al Încurajării este lansat la Chişinău

Consilierii voluntari de la Linia Verde Antisuicid din cadrul Asociaţiei Obşteşti „Altruism” vor oferi sfaturi persoanelor care trec prin situaţii dificile. Cortul Încurajării va fi instalat în scuarul Arcului de Triumf. Până în luna octombrie inclusiv, în prima sâmbătă a fiecărei luni, consilierii voluntari îi vor aştepta pe cei care au nevoie de ajutor pentru a le oferi susţinere emoţională, pentru a discuta, a-i asculta şi a-i îmbrăţişa, transmite IPN.

Consilierii voluntari vor fi în cort între orele 13.00 şi 19.00, iar persoanele care vor apela după ajutor vor putea lăsa un mesaj pozitiv sau un desen pe cort. Instrumentele pentru colorat vor fi pregătite de către organizatori. Totodată, la Cortul Încurajării doritorii se vot putea înscrie pentru instruiri care le va permite să devină consilieri voluntari la Linia Antisuicid.

Membrii asociaţiei fac apel la persoanele care trec prin situaţii dificile ale vieţii, se confruntă cu gânduri suicidare, au avut tentative de suicid sau au pierdut persoane apropiate prin suicid, să apeleze la ajutor specializat pentru a primi susţinere emoţională prin chat-ul anonim al Liniei Verzi Antisuicid pe site-ul www.pentruviata.md, în orele de seară 19.00-21.00.

Pe parcursul celor doi ani de la lansare, Linia Verde Antisuicid a oferit asistenţă la peste 700 de persoane.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.