Un copil de doli ani din Fălești a ajuns la spital cu arsuri de gradul grave

Un băiat de doi ani a ajuns la spital cu arsuri de gradul doi și trei. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, incidentul a avut loc în raionul Fălești, în timp ce părinții copilului au plecat pe imaş, lăsându-și băiatul cu alți doi copii de zece și șase ani în curtea casei, transmite IPN.

Inspectoratul General al Poliției precizează că, atunci când părinții au plecat, minorii au luat o sticlă cu combustibil ca să stropească un roi de albine. Unul dintre ei a aprins un chibrit şi a aruncat în direcţia albinelor, focul izbucnind lângă copilul de doi ani.

În scurt timp, părinții au ajuns în ogradă și imediat au acordat ajutor minorului, apelând serviciul medical.

Este deja al doilea caz de acest gen în ultimele zile. Ieri, un copil de trei ani a decedat în incendiu la Edineț. Minorul a murit carbonizat după ce un stog de fân din gospodărie a luat foc.

Oamenii legii îndeamnă adulții să explice copiilor despre pericolele la care se expun când se joacă cu focul, apa sau alte obiecte periculoase pentru ei. „Copiii sunt în vacanță și din motiv că au mult timp liber la dispoziție sunt tentați să experimenteze fel de fel de situații. Este complicat să le fii în fiecare secundă alături, de aceea comunicați, în special cu cei mai mari, despre ce nu ar trebui să facă”, menționează IGP.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.