Un copil de doi ani şi-a zdrobit mânuţa în maşina de tocat

Un băieţel de doi ani ar putea rămâne fără de câteva degete după ce şi-a zdrobit mânuţa în maşina de tocat. Micuţul este din satul Grigoreşti, raionul Sângerei, iar incidentul a avut loc în seara de miercuri, 14 august. Şefa Secţiei primiri urgenţe a Spitalului Clinic Municipal din Bălţi, Ala Condrea, a declarat pentru IPN că băieţulul a fost adus la spital în stare critică şi în aceeaşi seară a fost transportat la Centrul Mamei şi Copilului din Chişinău, pentru a i se administra tratamentul necesar.

Potrivit medicului, aparatul electric a zdrobit parţial mânuţa copilului, precum şi câteva degete, motiv pentru care băieţelul va urma un tratament îndelungat.

Ala Condrea a menţionat că incidentul s-a produs la bucătărie, în timp ce mama copilului a inclus maşina de tocat automată ca să mărunţească nişte carne şi a ieşit pentru câteva clipe din bucătărie, iar copilul rămas fără supraveghere a introdus mânuţa în maşina pornită.

Medicul consideră că tragedia putea fi evitată, dacă micuţul ar fi fost supravegheat cu atenţie maximă de maturi.

Ala Condrea a făcut un apel către părinţi să fie cât mai atenţi la folosirea electrocasnicelor şi altor obiecte periculoase, atunci când sunt în apropierea copiilor. Ea a atenţionat părinţii să nu lase vreun obiect periculos pe masă, unde copilul poate ajunge şi se poate trauma. De asemenea, ea a îndemnat părinţii să fie mereu în preajma micuţilor, pentru că orice secundă de nesupraveghere poate duce la un sfârşit tragic.

Ea a mai recomandat părinţilor să ia copilul cu ei, atunci când sună cineva la uşă, sună telefonul sau când cineva îi cheamă urgent. Casa este un loc cu multe primejdii de accidentare, de aceea copiii mici trebuie supravegheaţi neîntrerupt, spune medicul.

Potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii, în 2011 au decedat 62 de copii cu vârsta de până în 5 ani şi alţi 2346 au ajuns în stări de urgenţă la spital în urma traumelor şi otrăvirilor în condiţii casnice. Astfel, accidentele produse în condiţii casnice au pus zilnic în pericol viaţa a 6 copii cu vârsta de până la 5 ani, iar în fiecare săptămână un copil de până la 5 ani a murit.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE