Un copil de 2 ani a căzut de la etajul 8. A fost internat la reanimare

Un copil de 2 ani a căzut aseară în gol de la etajul 8 al unui bloc de locuit din sectorul Centru al capitalei. Fata a fost internată de urgență în secția de reanimare la Institutul Mamei și Copilului.

Inspectoratul General al Poliției precizează că geamul apartamentului era deschis, iar fetița, urcând pe pervaz și sprijinindu-se de plasă, a căzut în gol. Pe cazul dat a fost inițiată o anchetă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al Institutului Mamei și Copilului, Maxim Cazacu, a precizat că pacienta a suferit mai multe traumatisme. Este în stare gravă și a fost internată în secția reanimare, unde se află și în prezent.

Oamenii legii vin repetat cu un apel către părinți să manifeste prudență sporită la geamuri, mai ales dacă sunt lăsate deschise. Accesul copiilor la ferestre trebuie restricționat, iar pentru a bloca geamurile este recomandată instalarea dispozitivelor speciale.

Adulții nu trebuie să lase copiii singuri în cameră atunci când aerisesc încăperea sau, și mai bine, ar fi să iasă cu ei la plimbare în acest moment. Este indicat să fie utilizat sistemul de deschidere a geamului pe verticală – de sus în jos. Adulții trebuie să nu permită copiilor accesul la balcon, pentru că acest loc reprezintă un pericol. Scaunele, mesele sau dulapurile nu trebuie puse la balcon sau lângă fereastră, deoarece copiii pot urca pe ele și pot cădea de la înălțime.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.