Un copil de 13 ani a murit la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru

Un copil de 13 ani a murit la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru. Acesta a fost transferat de la Spitalul raional Căușeni, unde a fost tratat de bronhopneumonie cu sindrom toxico-infecțios. La Chișinău a fost a fost diagnosticat cu retenție urinară de etiologie toxică medicamentoasă. Cu precizări în acest sens vine Ministerul Sănătății în contextul informațiilor apărute în presă că minorul s-a intoxicat cu substanțe psihotrope, transmite IPN.

Ministerul Sănătății precizează că minorul era diagnosticat cu retard mintal sever, fiind în vizorul psihiatrului de la vârsta de 4 ani. A fost tratat la Căușeni de bronhopneumonie cu sindrom toxico-infecțios în perioada 23-29 august.

„După externare, starea lui s-a agravat, iar pe 2 septembrie familia s-a adresat din nou la același spital. În aceeași zi, în urma examinării de către psihiatru, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic de Psihiatrie din orașul Codru. La internare, în staționar, a fost diagnosticat cu retenție urinară de etiologie toxică medicamentoasă”, precizează Ministerul.

Pacientul a fost internat în Secția de terapie intensivă, unde i-a fost aplicat tratament medicamentos. Însă starea generală a continuat să se agraveze, progresând simptomatica de intoxicație, care a provocat insuficiență poliorganică. În consecință, copilul a decedat. Corpul neînsuflețit al minorului a fost predat la Centrul de Medicină Legală, care urmează să stabilească cauza exactă a decesului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.