Un copil a ajuns la spital cu fractură de femur după ce a fost lovit de cal

Un copil de 1 an şi 6 luni a ajuns la spital cu fractură de femur după ce a fost lovit de cal. Incidentul s-a produs într-o localitate din raionul Şoldăneşti, băieţelul fiind transportat de urgenţă la Chişinău de către serviciul Aviasan.

Solicitat de IPN, şefa Secţiei chirurgie pediatrică din cadrul Centrului Mamei şi Copilului, Eva Gudumac, a spus că incidentul s-a întâmplat când copilul se juca în curte, unde era şi calul, în timp ce tatăl său lucra în apropiere. Copilul s-a apropiat de animal, iar acesta l-a lovit. Medicul a mai spus că, după câteva zile de spitalizare, băieţelul a fost externat, dar mai rămâne cu piciorul în ghips. Copilul se află acum în afara oricărui pericol.

Medicul recomandă părinţilor să nu lase copiii mici  fără supraveghere, fiindcă ei sunt curioşi şi au dorinţa de a se apropia de tot ce îi înconjoară. Statul le oferă părinţilor 3 ani de concediu ca să crească copiii sănătoşi, a mai spus Eva Gudumac. Potrivit medicului, un incident asemănător s-a întâmplat cu 2 ani în urmă. Un copil de 12 ani a decedat după ce a fost muşcat de un cal şi i-a fost ruptă coloana vertebrală.

Potrivit unui ghid privind metodele de prevenire a accidentelor casnice cu implicarea copiilor, realizat în cadrul proiectului moldo-elveţian REPEMOL – „Regionalizarea serviciilor pediatrice de urgenţă şi terapie intensivă din Republica Moldova”, copilul nu trebuie lăsat niciodată singur în preajma animalelor domestice sau de companie şi trebuie învăţat să stea departe de animale în special când animalul mănâncă, fiindcă, chiar dacă îl cunoaşte pe copil, el poate fi deranjat şi îl poate ataca. De asemenea, curtea pentru animale trebuie separată de spaţiul în care se joacă copiii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.