Un comitet va coordona acordul de finanţare semnat cu UE în sprijinul reformei justiţiei

Ministerul Justiţiei a creat Comitetul de Coordonare a implementării Acordului de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Uniunea Europeană privind programul de sprijin al reformei justiţiei (2011-2016), semnat la 14 iulie 2013. Membrii comitetului se vor întruni, cel puţin, de două ori pe an pentru a evalua progresul reformelor promovate în procesul de implementare a acordului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei, imediat după constituirea comitetului, a avut loc şi prima şedinţă a acestuia, prezidată de viceministrul justiţiei, Sabina Cerbu, care a spus că Moldova va primi sprijin bugetar de 60 de milioane de euro din partea Uniunii Europene doar dacă îndeplineşte toate condiţionalităţile stabilite. „Am îndeplinit condiţionalităţile, astfel încât am beneficiat de prima tranşă, în valoare de 15 milioane de euro. Acelaşi exerciţiu urmează să-l facem şi în acest an, pentru a putea beneficia de următoarele tranşe”, a precizat viceministrul.

„Dacă vor fi îndeplinite toate condiţionalităţile, conform termenelor stabilite, atunci Republica Moldova va putea beneficia de o nouă tranşă, care poate fi transferată în a doua jumătate a acestui an”, a spus Victoria Neaga, reprezentant al Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova.

Ministerul Justiţiei a prezentat un raport preliminar privind modul de implementare a acţiunilor prevăzute în Matricea de politici pentru anul 2013. Raportul final va fi finalizat la mijlocul lunii martie, când vor fi încheiate toate acţiunile prevăzute şi când urmează a fi efectuată o misiune de evaluare a Comisiei Europene asupra implementării reformelor în domeniul justiţiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.