Un colaborator al Ambasadei ruse a fost declarat persona non grata în Moldova

Un colaborator al Ambasadei Federației Ruse la Chișinău a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara. Acest lucru i-a fost comunicat ambasadorului rus, Oleg Vasnețov, convocat la Ministerul Afacerilor Externe, transmite IPN.

MAE precizează că ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu organizarea alegerilor prezidențiale din Federația Rusă pe teritoriul regiunii transnistrene a Republicii Moldova contrar poziției autorităților moldovenești.

„În acest context, ambasadorului Federației Ruse i-a fost înmânată nota prin care un colaborator al Ambasadei a fost declarat persoană indezirabilă (non grata) pe teritoriul Republicii Moldova și urmează să părăsească țara”, se menționează într-un comunicat de presă al MAE.

Pentru alegerile din Rusia, în Republica Moldova a fost autorizată deschiderea unei singure secții de votare – în incinta Ambasadei ruse la Chișinău. În pofida acestui fapt, administrația regiunii transnistrene a permis deschiderea secțiilor la Tiraspol, Bender, Râbnița și Grigoriopol. Ministerul Afacerilor Externe a condamnat cu fermitate activitățile electorale neautorizate ale Rusiei pe teritoriul suveran al Republicii Moldova în Unitățile Administrativ-Teritoriale de pe malul stâng al Nistrului.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.