Un Centru de Instruiri Medicale a fost deschis la Tiraspol

Medicii pediatri și obstetricieni din stânga Nistrului își vor perfecționa abilitățile profesionale prin exerciții de simulări pe manechine medicale. În incinta Centrului Mamei și Copilului din Tiraspol, a fost deschis Centrul de Instruiri Medicale, cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, transmite IPN.

Dafina Gercheva, coordonatoare rezidentă ONU și reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova, spune că instruire care se vor desfășura la acest centru vor permite medicilor, în special pediatrilor și ginecologilor obstetricieni, să dobândească noi cunoștințe și să-și îmbunătățească în mod constant abilitățile profesionale, astfel încât serviciile medicale pe care le oferă să respecte standardele internaționale.

Caroline Tissot, directoarea Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, subliniază că, odată cu lansarea Centrului, se lansează un curs de formare pentru o echipă de medici locali, care vor instrui, la rândul lor, specialiștii din toate maternitățile din stânga Nistrului.

„Medicina se dezvoltă continuu. Doctorii trebuie să-și mențină și să își îmbunătățească în permanență abilitățile profesionale. Vom ajunge să minimizăm numărul situațiilor de risc pentru mame și făt", a declarat Natalia Slepuha, medic-șef al Centrului mamei și Copilului din Tiraspol.

În 2017, în stânga Nistrului s-au născut 4572 de copii.

Cu sprijinul Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, al Organizației Națiunilor Unite și al Uniunii Europene, în stânga Nistrului a fost efectuată regionalizarea asistenței perinatale. Din anul 2013, lucrătorii medicali au fost instruiți, iar maternitățile din Tiraspol, Bender, Râbnița, Slobozia și Grigoriopol au fost renovate și dotate cu echipament.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE