Un candidat la șefia capitalei apare în imagini lovind un paznic la o parcare

În spațiul public a apărut o secvență video în care se vede cum Vasile Costiuc, candidat la funcția de primar al capitalei lovește la o parcare paznicul unui hotel din capitală. Incidentul ar fi avut loc la începutul lunii august, transmite IPN.

Atunci, Vasile Costiuc se deplasa la sediul Partidului Democrația Acasă, pe care îl conduce. În căutarea unui loc de parcare, a îndepărtat obstacolul care limita accesul la locul de parcare. După ce paznicul a intervenit, Costiuc a coborât din microbuz și l-a lovit de câteva ori.

Contactată de IPN, ofițerul de presă al Direcției de poliție a capitalei, Natalia Stati, a confirmat că un asemenea caz a fost înregistrat. „În prezent, de către organul de urmărire penală sunt desfășurate acțiuni procesual penale pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, a menționat Natalia Stati.

Pentru presă, Vasile Costiuc a declarat că nu acceptă agresivitatea și recunoaște că nu a procedat corect. Mai spune că după ce „i-a dat vreo două palme peste ceafă” a revenit cu un coleg să-și ceară iertare, însă paznicul i-ar fi cerut bani. În aceste condiții a spus că va decide poliția.

Vasile Costiuc, care a fost înregistrat recent în cursa electorală pentru șefia capitalei, mai are în prezent statut de învinuit în dosarul Primăriei Durlești cu privire la înstrăinarea frauduloasă a terenurilor. În ianuarie 2023, el a fost reținut, iar ulterior eliberat.

Responsabilii din cadrul Procuraturii Anticorupție au precizat pentru IPN că dosarul penal se află la etapa de urmărire penală în exercitarea Centrului Național Anticorupție și conducerea PA. Vasile Costiuc are calitatea de învinuit, însă în privința sa nu sunt aplicate măsuri preventive.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.