Un băieţel din Edineţ a suferit arsuri grave după ce a căzut în cada cu apă fierbinte

Un băieţel din raionul Edineţ a suferit arsuri grave după ce a căzut în cada cu apă fierbinte. Copilul, de doar un an, a fost internat de urgenţă, cu arsuri de gradul II şi III pe o pătrime din suprafaţa corpului, la spitalul din Bălţi, de unde a fost transportat de către Serviciul „Aviasan” la Spitalul clinic republican „Emilian Coţaga” din Chişinău, transmite IPN.

Mama copilului a înfierbântat apa pentru a-i face baie şi a turnat-o în cadă. În momentul în care s-a dus după apă rece, băieţelul, lăsat fără supraveghere în cameră, a căzut în cadă, opărindu-şi picioarele, palmele, abdomenul şi faţa.

Şefa Secţiei primiri urgenţe a spitalului din Bălţi, Ala Condrea, a declarat pentru IPN că pentru un copil atât de mic arsurile de gradul II şi III sunt foarte grave. „Acum copilul este încă în stare de şoc. Mai târziu se va vedea dacă va avea sau nu nevoie de intervenţii chirurgicale”, a spus Ala Condrea.

Şeful Secţiei Arsuri a spitalului „Emilian Coţaga”, Gheorghe Vicol, crede că accidentul, la fel ca multe altele de acest fel, putea fi evitat dacă părinţii foloseau cu prudenţă apa fierbinte în casă. Medicul a atenţionat părinţii să nu lase nici un vas cu apă clocotită la podea, în camera unde este copilul, sau în alt loc unde copilul poate ajunge şi îl poate răsturna peste el. Părinţii mai sunt atenţionaţi, în momentul în care sună cineva la uşă, sună telefonul sau dacă îi cheamă cineva urgent, să ia cu ei copilul. Casa este un loc cu pericole de accidentare, de aceea copiiI mici trebuie supravegheaţi neîntrerupt.

Potrivit statisticilor Ministerului Sănătăţii, accidentele produse în condiţii casnice pun în pericol zilnic viaţa a 6 copii cu vârsta de până la 5 ani, iar în fiecare săptămână un copil de până la 5 ani moare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.