Un avion care zbura spre Chișinău a aterizat de urgență la București în urma unei alerte cu bombă

Un avion care efectua o cursă charter Erevan-Chișinău a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni din România după ce la bordul avionului s-a iscat un scandal între pasageri. De asemenea, s-a sunat la numărul de urgență în Republica Moldova, iar prin acest apel s-a transmis că la bordul aeronavei se află o bombă.

Aparatul a aterizat de urgență pe aeroportul Otopeni, iar Serviciul Român de Informații a inițiat verificarea aeronavei și a bagajelor pasagerilor, relatează Antena 3 CNN, citată de IPN.

La fața locului s-au deplasat și pirotehniștii, fiind mobilizate, de asemenea, echipaje de pompieri și ambulanță. Autoritățile române încearcă, de asemenea, să elucideze motivul scandalului dintre pasageri.

Surse Antena 3 CNN arată că zborul care a aterizat de urgență la București este 5F535, operat de Mongolian Airways.

Acționarul FlyOne Moldova, Vladimir Cebotari, a menționat pentru realitatea.md că nu deține informații despre motivul devierii zborului. O companie mongolă a fost contractată de FlyOne Armenia pentru o cursă charter efectuată la solicitarea unei firme turistice.

Pe tabelul online al Aeroportului Internațional Chișinău se arată două zboruri din Erevan. Primul a ajuns în jurul orei 02.00, noaptea, iar al doilea urma să aterizeze la 16.40, dar va ateriza la ora 22.40.

Marina Tauber, deputată apropiată fugarului Ilan Șor, a declarat că la bordul aeronavei se aflau participanții la congresul blocului politic „Victorie”. „Aeroportul din Chișinău a refuzat aterizarea unui zbor care venea de la Moscova prin Erevan și care transporta participanți la congresul blocului politic moldovenesc de opoziție „Victorie”. Aeronava a fost redirecționată spre București. De notat că la bord se află peste 200 de persoane”, se menționează pe canalul de Telegram al deputatei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.