Un autocar în care se aflau cetățeni români și moldoveni a luat foc în Austria

Un autocar cu numere de înmatriculare românești, la bordul căruia se aflau 60 de persoane, cetățeni moldoveni și români, a luat foc în urma unui accident pe teritoriul Austriei. Toți pasagerii au fost evacuați, fără ca cineva să fi fost rănit, informează Ministerul Afacerilor Externe, citat de IPN.

Potrivit informațiilor oferite de minister, autocarul se îndrepta dinspre Spania spre România și Republica Moldova. Conform informațiilor preliminare oferite de către poliție, autocarul este înmatriculat cu numere românești, iar remorca acestuia cu numere de înmatriculare moldovenești.

După ce a luat foc, autocarul a fost distrus de flăcări în circa 10 minute, cauza fiind neclară, pe când remorca a fost decuplată la timp de autocar și nu a ars.

Conform informațiilor prezentate de către șoferi și de către pasageri, aceștia au fost escortați de poliție la o stație de alimentare din apropierea locului producerii incidentului, unde să aștepte unități de transport pentru a-și continua traseul spre România și Republica Moldova. Șoferii sunt în căutarea rutelor alternative.

Potrivit MAEIE, urmează să se identifice dacă pasagerii dispun de documente de călătorie, dacă acestea n-au fost deteriorate, pentru a putea să-și continue calea spre destinația finală. În caz contrar, vor fi întocmite titluri de călătorie și înmânate cetățenilor moldoveni.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.