Un adolescent a murit prăbușit sub gheața unui lac din capitală

Un adolescent de 14 ani a murit după ce s-a prăbușit sub gheața lacului din parcul La Izvor din capitală. Acesta era împreună cu un alt băiat de 12 ani, care a reușit să iasă la mal. Cazul a avut loc vineri seara, iar corpul neînsuflețit al minorului de 14 ani a fost recuperat în această dimineață, transmite IPN.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență precizează că a apelul la 112 a fost recepționat în jurul orei 23.00. „Salvatorii, chinologii și polițiștii au efectuat lucrări de căutare, însă acestea nu au dat rezultat. În dimineața zilei de 27 ianuarie lucrările au fost reluate. Salvatorii au reușit să recupereze din iaz, la ora 08.30, corpul neînsuflețit al minorului în vârstă de 14 ani. Acesta a fost găsit la o distanță de aproximativ 20 de metri de la mal. Cazul este investigat de organele de drept”, precizează IGSU.

Salvatorii atenționează repetat că mersul și jocul pe gheața fragilă duce la producerea tragediilor. În condiții de temperaturi oscilante, aflarea pe lacurile înghețate este extrem de periculoasă. O atenție specială trebuie acordată copiilor adolescenți pentru ca aceștia să perceapă riscurile la care se supun în caz de nerespectare a elementarelor reguli de siguranță, în special ce ține de mersul pe gheața lacurilor și iazurilor din țară.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.