Ultimele evoluţii de peste Nistru pot amplifica auto-izolarea regiunii, europarlamentar

Europarlamentarul Monica Macovei, copreşedinte al Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica Moldova, susţine că recenta adoptare de către aşa-zisele „autorităţi transnistrene” a unui text numit „legea frontierelor de stat” creează noi bariere militare şi administrative şi poate amplifica auto-izolarea regiunii. Declaraţia a fost făcută în cadrul şedinţei Comisiei parlamentare de cooperare UE-Republica Moldova, care a avut loc la Bruxelles în perioada 17-18 iunie curent, transmite IPN.

Monica Macovei şi-a exprimat preocuparea faţă de dificultăţile cu care se confrunta cele opt scoli cu grafie latină din regiunea transnistreană. „Şcolile sunt în continuare discriminate şi nu beneficiază de statut echitabil, recunoscut de către autorităţile de la Tiraspol”, a declarat europarlamentarul.

În altă ordine de idei, europarlamentara a salutat învestirea unui nou guvern pro-european la Chişinău şi a solicitat continuarea reformelor pentru consolidarea democraţiei, funcţionarea imparţială şi eficienta a instituţiilor statului, în particular a instituţiilor judiciare şi anti-corupţie.

La finalul reuniunii comisiei, Monica Macovei, a invitat şefii de stat şi de guvern, care se reunesc la Summitul Parteneriatului Estic din noiembrie 2013 să reafirme sprijinul pentru perspectivele europene ale Republicii Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.