Ultima zi de depunere a Declarației pe venit este 3 mai

Declarația persoanei fizice cu privire la impozitul pe venit (Forma CET18) poate fi depusă până la data de 30 aprilie inclusiv. Întrucât 30 aprilie 2022 este zi de odihnă, conform prevederilor Codului Fiscal, ultima zi de depunere a Declarației aferentă anului 2021 este prima zi lucrătoare care urmează după ziua de odihnă – 3 mai 2022, informează Serviciul Fiscal de Stat, citat de IPN.

Declarația poate fi depusă pe suport de hârtie la Direcțiile deservire fiscală. Contribuabilul va  prezenta buletinul de identitate sau un alt document ce îi confirmă identitatea. Declarația poate fi prezentată și către reprezentantul contribuabilului, cu condiția confirmării identității și împuternicirilor acestuia prin procură sau printr-un act emis de autoritatea competentă.

Declarația poate fi depusă și prin intermediul oficiului poștal. Declarația se completează și se semnează de contribuabil, ulterior este remisă în adresa Serviciului Fiscal de Stat printr-o scrisoare recomandată.

Pentru a depune declarația în format electronic, persoana trebuie să se autentifice prin MPass în cadrul sistemului informațional automatizat „Cabinetul personal al contribuabilului” de pe pagina-web oficială www.sfs.md, să acceseze serviciul „Declarație electronică”, să acceseze, valideze sau ajusteze Declarația precompletată, inclusiv efectuarea desemnării procentuale în valoare de 2% către instituțiile care desfășoară activități de utilitate publică – asociații obștești, fundații, culte religioase și părți componente ale acestora. Pasul final este semnarea prin intermediul serviciului MSign. Declarația semnată electronic poate fi transmisă la adresa de e-mail: mail@sfs.md.

De asemenea, declarația poate fi semnată olograf (de mână), scanată și remisă la adresa de e-mail: cet@sfs.md. Declarația se consideră recepționată cu condiția confirmării identității declarantului.

Pentru informații suplimentare, contribuabilii pot accesa pagina-web oficială www.sfs.md, se pot adresa la Direcția deservire fiscală la care se deservesc sau pot apela Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul: 0 8000 1525.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.