UE investește în infrastructură transfrontalieră a Moldovei și României

Veste bună pentru Republica Moldova și România. Toate cele trei proiecte moldo-române aplicate în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei vor fi finanțate. Comisia Europeană a aprobat o decizie în acest sens, informează Serviciul Vamal într-un comunicat, transmite IPN.

Proiectele ce urmează a fi finanțate vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere și vamale la punctele de trecere a frontierei. Astfel va fi construită infrastructura postului vamal Ungheni (MD) - Ungheni (RO). Urmează a fi modernizat postului vamal Leușeni-Albița (sectorul marfar) și va fi modernizat postul vamal Giurgiulești – Galați.

În rezultatul implementării proiectelor va fi îmbunătățită capacitatea infrastructurii, a interoperabilității și eficienței serviciilor în aceste puncte de trecere a frontierei care asigură un flux continuu al traficului de mărfuri și de persoane, inclusiv cu rol umanitar, venind în sprijinul accesibilității Republicii Moldova către rețeaua trans-europeană de transport.

Valoarea totală a proiectelor este de 90 987 230 euro, din care contribuția Uniunii Europene este de 45 493 615 euro (valori fără TVA).

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.