UE finanțează proiecte de cooperare între ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului

Organizațiile non-profit din dreapta și din stânga Nistrului sunt așteptate să depună dosarele pentru a obține finanțare din partea Uniunii Europene pentru proiecte de creare sau consolidare a platformelor de cooperare între asociațiile de afaceri și ONG-urile de pe ambele maluri ale râului Nistru, transmite IPN.

Grantul nerambursabil este în valoare de 25000 de euro. Perioada de realizare a proiectelor este octombrie 2019 – octombrie 2021.

Pe 5 august, la Chișinău, și pe 11 august, la Tiraspol, vor avea loc seminare de informare pe marginea programului. Ghidul solicitantului și Formularul de solicitare a finanțării pot fi descărcate de pe pagina web PNUD Moldova. Data limită pentru depunerea proiectelor este 28 august, 16.00 ora locală.

Anterior, opt platforme de cooperare între asociații de afaceri de pe malurile Nistrului au beneficiat de finanțare din fonduri europene. Datorită acestora, agricultori de pe ambele maluri și-au promovat produsele la standuri comune la târguri internaționale și au încheiat contracte de export pe piețe occidentale. De asemenea, au fost create centre de informare turistică la Chișinău și la Tiraspol, a fost deschis un centru de promovare a agriculturii ecologice.

Concursul este lansat de Programul UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, care contribuie la  sporirea gradului de încredere între oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului prin implicarea lor în proiecte comune de dezvoltare. Programul este finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD Moldova.

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.