Tu Guvernezi Universitatea

                                                                                                                                          

 

Comunicat de presă

                                                                                                                                                    Tu Guvernezi Universitatea

Centrul Național pentru Transparență și Drepturile Omului (CNTDO) lansează proiectul “Tu Guvernezi Universitatea”, scopul căruia este de a implica studenții în procesul decizional din cadrul Senatelor Universitare și a altor organe decizionale ale Instituțiilor de Învățământ Superior.

Motiv pentru care Centrul lansează un apel studenților să se alăture proiectului, prin completarea și transmiterea dosarelor pe adresa cntdo.2005@gmail.com. Dosarul trebuie să conțină formularul de aplicare, pe care-l puteți descărca de pe pagina de facebook (www.facebook.com/cntdo) și CV-ul până pe 16 noiembrie, ora 17.00.

Din numărul de dosare primite, vor fi selectați 40 de studenți, care vor participa la un program de instruire format din patru module unde vor aborda următoarele tematici: liderism și participare civică, politici publice și buna guvernare, advocacy în domemniul promovării drepturilor studenților. Vor fi organizate dezbateri publice, care vor oferi posibilitatea de a îmbunătăți calitatea sistemului de învățământ superior din Republica Moldova. Într-o atmosferă mai putin formală, vor fi organizate patru ediții de “World Cafe”, unde studenții vor putea discuta și găsi soluții la provocările cu care se confruntă.

De asemenea, ne propunem crearea rețelei studențești “U-Governance”, care va promova buna guvernare în instituțiile de învățământ Superior. Odată cu formarea rețelei, aceasta va fi deschisă: atât persoanelor care fac parte din mediul academic cât și celor care sunt interesate de îmbunătățirea situației în universitățile din Republica Moldova.

Proiectul va dura un an de zile și va fi realizat cu suportul Open Society Institute (Budapesta), în parteneriat cu Ministerul Educației, Senatele/Sindicatele și Organizațiile studențești.

Centrul Naţional pentru Transparenţă şi Drepturile Omului (CNTDO) este o organizaţie neguvernamentală, apolitică şi non-profit. Misiunea noastră este promovarea valorilor democratice şi a bunelor practici, bazate pe principii de transparenţă, participare civică şi respectarea drepturilor omului. În prezent activitatea centrului este axată pe:

  • promovarea nivelului de participare a studenților la buna guvernare a studenților
  • cercetarea fenomenului corupţiei şi a altor forme de fraudă academică în instituțiile de învăţământ superior
  • elaborarea recomandărilor şi politicilor în domeniul tineretului şi educaţiei
  •   oferirea asistenţei studenţilor în vederea protecţiei drepturilor şi libertăţilor lor.

 

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să ne contactaţi la:

Tel/fax: + (373 22) 873170

Mob.: 069540286

E-mail: cntdo.2005@gmail.com

Persoana de contact: Tina Malaniuc

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.