Trei reținuți într-un dosar de finanțare ilegală a unui partid. Reacția PP „Șansă”

Perchezițiile efectuate astăzi într-un dosar de finanțare ilegală a unei formațiuni politice s-au soldat cu reținerea a trei persoane, reprezentanți ai partidului vizat. În contextul perchezițiilor, Partidul politic „Șansă” a declarat că aceste acțiuni, care vizează mulți candidați, activiști, curatori, președinți și acum candidați independenți din diferite regiuni ale țării, au loc în ajunul alegerilor locale, transmite IPN.

Centrul Național Anticorupție precizează că au fost desfășurate 65 de percheziții în mai multe localități din țară în cadrul unui dosar de finanțare ilegală a unui partid politic, dar și a unor reprezentanți independenți ghidați de același staff în cadrul alegerilor locale.

„Practic la toți figuranții percheziționați au fost găsite carduri bancare PYYPL, telefoane și tablete în care a fost instalată aplicația mobilă pentru gestionarea tranzacțiilor, mijloace financiare, 24 de cartușe de calibru 5,60 mm, liste cu înscrisuri cu participări la diferite evenimente și sumele achitate participanților, precum și tehnică specială utilizată în acțiuni de investigație”, se arată într-un comunicat de presă al CNA.

Potrivit CNA, au fost acumulate probe care confirmă falsificarea semnăturilor în listele pentru susținerea și înregistrarea candidaților, achitarea sumelor de 20 de mii de lei candidaților partidului și candidaților independenți susținuți confidențial de acest partid. La fel, achitarea sumelor de la 500 până la 3000 lei persoanelor care dau acordul să voteze pentru candidații acestui partid, dar și intenția de a corupe integral alegătorii unor localități.

Cu o reacție a venit președintele Partidului politic „Șansă”; Alexei Lungu. „În această dimineață, actuala guvernare a percheziționat din nou casa candidatului la funcția de primar de Comrat, Serghei Ciulaflî. Serghei este un candidat independent, doar susținut de partidul „Șansă”. Se pare că el a devenit o cârpă roșie pentru PAS. Au decis să-l intimideze pe Serghei chiar înainte de alegeri”, afirmă acesta.

„Avem o șansă de a construi un stat de drept în Moldova. În pofida acestei anarhii. Ieșiți la marșul „Pentru alegeri corecte”, care va avea loc în toate orașele țării vineri, 27 octombrie, la ora 12.00”, a spus Alexei Lungu.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.