Trei persoane au fost condamnate pentru abuzarea sexuală a minorilor

Trei persoane, un adult din Teleneşti şi doi adolescenţi din Ungheni, au fost condamnaţi la închisoare cu executare pentru abuzarea sexuală a minorilor.  Adultul a fost condamnat la 12 ani de detenţie, iar cei doi minori, la câte 4 şi 5 ani, transmite IPN.

Potrivit procurorilor, în primul caz acuzatul, care avea 20 de ani, a ademenit în casa sa un băiat de 8 ani şi l-a violat. Agresorul l-a ameninţat cu răfuiala fizică dacă va comunica cuiva despre cele întâmplate, astfel cazul a putut fi descoperit abia peste jumătate de an. Victima, care are acum 10 ani, se află la reabilitare psihologică.

În cel de al doilea caz, care a avut loc în toamna anului trecut, trei adolescenţi, cu vârsta de 15,14 şi 11 ani, aflându-se pe teritoriul unei construcţii nefinisate, l-au bătut şi l-au abuzat sexul pe un băiat de 7 ani. Minorul de 11 ani nu a fost condamnat penal, dar a fost luat la evidenţa inspectoratului pentru minori.

Statisticile Procuraturii Generale arată că în prima jumătatea a anului curent 148 de copii au devenit victime ale abuzurilor sexuale, faţă de 116 din perioada analogică a anului trecut.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.