Trei miniștri și-au depus mandatul

Ministrul educației, Anatolie Topală, ministrul afacerilor interne, Ana Revenco, și ministrul infrastructurii, Lilia Dabija, și-au depus mandatele. Anunțul a fost făcut la un briefing de presă de către premierul Dorin Recean, transmite IPN.

Potrivit premierului, reforma universitară concepută cap-coadă și implementată de Anatolie Topală începe să aducă roade. Reforma a fost un proces complex, iar ministrul a asigurat toate resursele și cadrul necesar pentru ca această reformă să aibă succes.

Despre Ana Revenco, Dorin Recean a spus că a avut o contribuție foarte mare când a preluat leadership-ul în criza refugiaților și a gestionat situații foarte complexe. A pus bazele transformării necesare pentru MAI și a asigurat că ministerul va avea resursele necesare pentru a face un salt calitativ în ceea ce privește serviciul public și integrarea tuturor subunităților din cadrul ministerului.

Despre Lilia Dabija, premierul a menționat că a asigurat realizarea a peste 300 de km de drumuri. Acest efort a fost foarte important pentru toți, și în mod special pentru cetățeni și mediul de afaceri. Prin negocieri complexe și foarte eficiente, Lilia Dabija a asigurat ca Moldova să facă parte din Mecanismul european de conectivitate.

Dorin Recean a spus că luni va propune președintei Maia Sandu lista noilor miniștri pentru respectivele portofolii.

Anatolie Topală îndeplinește funcția de ministru al educației și cercetării din august 2021, fiind numit în funcție în Guvernul Gavriliță, la fel ca și ministra afacerilor interne Ana Revenco. Lilia Dabija a preluat funcția de ministră a infrastructurii și dezvoltării regionale succedându-l pe Andrei Spînu, care a plecat din funcție în februarie 2023.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.