Trei copii au suferit arsuri extrem de grave în urma unui incendiu la Rezina

Trei copii, printre care şi o fetiţă de 3 ani, din satul Lipceni, raionul Rezina, au suferit arsuri extrem de grave. Sătenii au reuşit să-i evacueze dintr-o locuinţă cuprinsă de flăcări şi au chemat ambulanţa, care i-a transportat de urgenţă la Spitalul clinic republican „Emilian Coţaga” din capitală. Solicitat de IPN, medicul Igor Calmaţui a declarat  că fetiţa de 3 ani a fost internată în secţia de profil, iar fratele ei de 8 ani şi verişoara de 12 ani sunt la terapie intensivă.

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, incendiul a izbucnit în după-amiaza zilei de luni. Trei ore le-a luat pompierilor să stingă focul, care a distrus casa aproape în întregime. Deocamdată nu se cunoaşte de la ce a pornit incendiul. Copiii se aflau acasă fără supravegherea adulţilor, mama celor doi copii mai mici era la muncă, iar tata – peste hotare. Sătenii au doar cuvinte de laudă pentru familie şi spun că deseori micuţii erau lăsaţi în grija bunicilor, dar nu se ştie de ce în ziua respectivă au rămas singuri acasă.

De la începutul anului, în Republica Moldova, 3 copii şi-au pierdut viaţa în incendii. Specialiştii atenţionează populaţia să ţină cont de regulile antiincendiare şi să nu lase copiii fără supraveghere. Adulţii trebuie să înlăture toate sursele de aprindere. Chibriturile, brichetele sau alte obiecte periculoase trebuie ţinute în locuri inaccesibile pentru copii, mai ales în cazul copiilor cu vârstă preşcolară, care nu conştientizează pericolul acestora. Copiii nu vor fi lăsaţi singuri nici pentru perioade scurte de timp, mai ales dacă în încăpere există eventuale pericole ca aragaz sau alte obiecte electrice.

Mai multe informaţii despre cum poate fi protejat copilul pot fi găsite pe site-ul www.parinti.md, şi urmărind acţiunile desfăşurate în campaniile de informare pentru prevenirea accidentelor cu implicarea copiilor din cadrul proiectului REPEMOL (Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgenţă şi Terapie Intensivă din Republica Moldova). Proiectul REPEMOL este finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi implementat de Fundaţia Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.