Trei cetăţeni din Călăraşi au fost reţinuţi pentru trafic de persoane

Trei persoane cu vârste cuprinse între 35-40 de ani, din raionul Călăraşi, au fost reţinute de poliţie pentru 30 de zile. Oamenii sunt suspectaţi de trafic de fiinţe umane. Suspecţii ar fi racolat cinci persoane, printre care şi un minor, pe care i-au dus în Federaţia Rusă, să câştige bani din cerşit, transmite IPN.

Angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului Naţional de Investigaţii au stabilit că victimele au fost transportate în Rusia, cu pretextul de a acumula mijloace financiare pentru tratamentul unui copil. Astfel, traficanţii au perfectat actele victimelor, le-au procurat bilete pentru transportul feroviar şi i-au însoţit în Rusia.

Banii acumulaţi din cerşit erau transmişi suspecţilor, iar pentru munca prestată victimele nu erau remunerate. După ce poliţiştii au aflat de acest caz, victimele au fost identificate şi transportate în Moldova.

În acest caz a fost iniţiată o cauză penală în baza Codului Penal. Conform legislaţiei în vigoare, persoanele culpabile de „Traficul de fiinţe umane” sunt pedepsite cu închisoare de la 7 la 15 ani.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.