Trei ani de închisoare pentru șoferul care a accidentat mortal un polițist la Coșnița

Șoferul care, acum trei luni, a accidentat mortal un polițist la Coșnița a fost condamnat la trei ani închisoare, cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport timp de patru ani. De asemenea, a fost obligat să achite succesorului părții vătămate 200 de mii de lei despăgubiri pentru prejudiciu moral cauzat.

Tragedia s-a produs pe 3 februarie anul curent. Potrivit Procuraturii Generale, inculpatul, care conducea un BMW în stare de ebrietate pe traseul Dubăsari – Chișinău, a pierdut controlul mașinii și a intrat pe acostamentul din sensul opus, tamponând un pieton. Impactul a fost atât de violent, încât victima, în vârstă de 28 de ani, a decedat pe loc. Acesta era agent de patrulare și în acea zi se afla în afara orelor de serviciu.

Rezultatele testării alcoolscopice au arătat că, în momentul accidentului, inculpatul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,86 mg/l, iar în sânge concentrația de alcool indica 1,63 g/l, ceea ce, potrivit Codului Penal, indică o stare avansată de ebrietate.

Fiind audiat de procurori, conducătorul auto și-a recunoscut vina. Sentința este cu drept de atac în condițiile legii.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.