Transportatorii de mărfuri pierd bani şi timp înconjurând segmentul transnistrean

Transportatorii de mărfuri din Moldova pierd bani pe combustibil şi pe anvelopele camioanelor fiind nevoiţi să înconjoare segmentul transnistreană. Vicepreşedintele Uniunii Transportatorilor din Moldova, Oleg Lipskii, a declarat pentru IPN că, traversând suplimentar 400 km, transportatorii mai pierd şi o zi din termenul stabilit pentru livrarea mărfurilor.

Oleg Lipskii a spus că sectorul transnistrean a început a fi evitat spre sfârşitul anilor 90, iar conform calculelor, în această perioadă transportatorii moldoveni au pierdut pe motorina consumată suplimentar bani cât pentru procurarea a 60 de camioane noi, iar pentru anvelopele uzate prea repede bani cât pentru încă 15 camioane. Vicepreşedintele Uniunii Transportatorilor a spus că deschiderea unui traseu pe la Palanca ar permite reducerea de cheltuieli. 

Recent, la prezentarea unui studiu în domeniul transporturilor, preşedintele Uniunii Transportatorilor din Moldova, Eugen Daţco, a spus că transportatorii din dreapta Nistrului au pierdut piaţa de pe malul stâng. Autorii studiului au spus că acest domeniu a fost politizat excesiv de către  Chişinău şi Tiraspol.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.