Trans-Oil Group va primi un împrumut de 25 de milioane de dolari de la BERD

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) acordă un împrumut de 25 milioane de dolari companiei Trans-Oil Group of Companies (Trans-Oil Group), lider în exportul de cereale şi un important prelucrător de olegionoase din Republica Moldova, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă remis de BERD.

În comunicat se precizează că împrumutul va permite companiei să-şi extindă terminalul de cereale în portul Giurgiuleşti pe Dunăre şi să achiziţioneze depozitul de cereale în portul vecin din Reni, pe teritoriul Ucrainei.

Trans-Oil Group utilizează portul Giurgiuleşti, unicul port din Republica Moldova, în calitate de terminal principal pentru cereale. Capacitatea terminalului este utilizată la maximum în perioada de vârf şi compania a început să închirieze un depozit de cereale la Reni, situat la 3 km distanţă, în Ucraina. Acum, Trans Oil Group intenţionează să achiziţioneze terminalul Reni, care este deja bine integrat în operaţiunile sale, însă necesită modernizare pentru a accelera şi eficientiza fluxul de mărfuri.

Capacităţile extinse vor permite Trans-Oil Group să sporească volumul exporturilor, dar şi să satisfacă cererea pentru servicii de depozitare şi uscare din partea producătorilor agricoli privaţi din Moldova şi altor exportatori din Giurgiuleşti. Elevatoarele din Moldova vor fi disponibile pentru închiriere de către terţi pentru volume de 250 de mii de tone sau mai mult, se mai spune în comunicat.

BERD şi Trans-Oil Group sunt parteneri de lungă durată. Banca a acordat credite companiei în 2004, 2009 şi 2013 pentru a finanţa achiziţii de ordin general sau a mărfurilor agricole, precum şi construirea unei uzine de procesare a seminţelor de floarea-soarelui la Ceadîr-Lunga.

BERD este cel mai mare investitor instituţional în Moldova şi Ucraina. Până în prezent,  a acordat 1,9 miliarde euro pentru peste 100 de proiecte din sectoarele agroalimentare ale ambelor ţări.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.