Trandafirul PDM s-a ofilit... E timpul simbolurilor PSDE!

Partidul Social Democrat European este succesorul PDM. Formaţiunea are o conducere şi un simbol nou, un Statut şi un Program modificat, se arată într-un mesaj plasat pe site-ul www.pdm.md, după congresul extraordinar al formațiunii, care a avut loc ieri.

În calitate de invitaţi la for au participat Preşedintele PSD din România, Marcel Ciolacu, Preşedintele Camerei Deputaţilor în Parlamentul României, vicepreşedintele PSD România, Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului României, Victor Negrescu, deputat în Parlamentul European şi alţi reprezentanţi ai PSD România

În debutul lucrărilor, preşedintele interimar al PDM, Monica Babuc, a prezentat raportul de activitate pe perioada exercitării mandatului şi acţiunile întreprinse în procesul de reconstrucţie a partidului şi de transformare a acestuia într-un veritabil partid social democrat european.

Potrivit dnei Babuc, poziţia de fondator al stângii europene va fi cu atât mai credibilă cu cât partidul va începe detașarea stângii de zona comunistă şi pro-rusă, fapt ce va ajuta la relansarea politică a partidului.

Preşedintele nou-ales al PSDE, Ion Sula, a mulţumit colegilor pentru încrederea acordată şi a declarat că este determinat să consolideze echipa şi să asigure revenirea PSDE la guvernare pentru dezvoltarea durabilă a ţării şi bunăstarea cetăţenilor.

„În echipa PSDE avem oameni de valoare, cu experienţă, oameni care ştiu să conducă ţara la nivel local, raional şi central. Suntem unicul partid care poate să vină cu soluţii la problemele oamenilor, iar cetăţenii Republicii Moldova au astăzi nevoie de noi, pentru că noi putem aduce bunăstare Republicii Moldova și fiecărui cetățean,” a declarat președintele PSDE, Ion Sula.

Fondatorul PDM, Dumitru Diacov a scris pe FB că a „refuzat propunerea de a adera la noua formațiune politică și a fi membru al Consiliului National PSDE. „Am anunțat delegații la congres că nu voi adera la niciun partid politic in viitor. Voi activa și mai departe în calitate de președinte al Fundației pentru democrație și progres încercând să pun umărul la edificarea viitorilor activiști politici, la consolidarea centrului politic și a democrației autentice n Republica Moldova...”, a scris Diacov în mesajul său.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE