Tot mai mulți pelerini români vizitează locașurile de cult din Moldova, Mitropolia Basarabiei

Pelerini din România au venit să se închine în lăcașurile de cult de pe teritoriul Republicii Moldova datorită programelor desfășurate de Mitropolia Basarabiei cu susținerea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. Credincioșii de peste Prut au avut, de asemenea, ocazia să viziteze muzee și alte obiective turistice din Moldova. Despre impactul pe care îl au programele desfășurate cu susținerea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova a vorbit Constantin Olariu, consilier mitropolitan al Mitropoliei Basarabiei. Într-o conferință de presă la IPN, preotul a precizat că în acest an Patriarhia română a semnat un protocol de colaborare cu Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Constantin Olariu a menționat că deschiderea Departamentului față de Republica Moldova demonstrează o susținere totală. Preotul și-a exprimat încredere că pe viitor proiectele se vor înmulți, iar beneficiari vor fi toți cetățenii Republicii Moldova. Mitropolia Basarabiei acționează nu doar în susținerea credincioșilor care participă constant în activitățile bisericii, ci și tuturor celor care are nevoie de ajutor, de consiliere spirituală și alte servicii pe care Mitropolia Basarabiei le oferă.

Consilierul mitropolitan a spus că în perioada de desfășurare a proiectelor reprezentanți ai Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova au venit și au apreciat eforturile pe care Mitropolia Basarabiei le-a depus, au inspectat lucrările sau programele care se desfășoară. Suportul Guvernului României se rezumă nu doar la construirea de biserici sau renovarea lor, sau la activități misionare. Suportul este mult mai larg și cuprinde și activitățile filantropice pe care Mitropolia Basarabiei le desfășoară, precum cantina socială care este destinată tuturor celor care se află în nevoie.

Constantin Olariu a spus că în cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului s-a semnat contractul de finanțare cu privire la dezvoltarea departamentului media al Mitropoliei Basarabiei, și anume prin dotarea cu echipamente tehnice. Mitropolia Basarabiei are nevoie de un departament media bine dezvoltat pentru a promova prin activitățile sale cultura, păstrarea identității de neam și identității istorice, a limbii române, pentru a menține legătura strânsă și apropiată cu enoriașii pe care îi păstorește.

„Am pus accentul mai mult pe viața liturgică a Mitropoliei Basarabiei prin transmisiunile pe care noi le facem, deoarece Cuvântul lui Dumnezeu trebuie să ajungă la fiecare, indiferent dacă are posibilitatea fizică, trupească de a veni sau a participa în biserică alături de comunitatea religioasă. Este un lucru esențial, pentru că mesajul transmis prin viața liturgică, mesajul transmis credinciosului este unul de încurajare, de speranță, de apropiere față de Dumnezeu și de responsabilizare a credincioșilor. De aceea, considerăm că acest lucru este unul binevenit și este un fapt esențial pentru credincioșii pe care Mitropolia Basarabiei îi păstorește”, a spus Constantin Olariu.

Conferința de presă s-a desfășurat în cadrul proiectului „Dublă integrare prin cooperare și informare”, realizat de Agenția de presă IPN cu finanțarea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. Conținutul conferinței de presă nu reprezintă poziția oficială a Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.