Tiraspolul urmărește să impună taxe vamale de 100% la exportul produselor alimentare

Administrația de la Tiraspol urmărește să impună taxe vamale în mărime de 100% la exportul produselor alimentare din regiune. O inițiativă în acest sens este în proces de elaborare, precizează pagina web a liderului transnistrean Vadim Krasnoselski.

„Este inacceptabil, de exemplu, să lăsăm producătorii agricoli fără capital de lucru. Nu putem risca cu produsele agricole care au un termen de valabilitate limitat sau care necesită condiții specifice de depozitare. Este important să se calculeze corect ce poate și trebuie să fie procesat pentru piața internă și ce produse trebuie vândut în afară”, a spus liderul transnistrean.

A fost creată o comisie care va supraveghea exportul. Va fi înăsprit și controlul prețurilor la produsele alimentare.

În cadrul reuniunii la care a fost abordat subiectul, s-a remarcat faptul că schimbarea forțată a logisticii extinde semnificativ traseul de livrare a produselor de import, ceea ce crește în md automat prețul acestora.

Liderul administrației de la Tiraspol consideră rezonabile, în aceste condiții, restricțiile aplicate temporar la vânzarea bunurilor de importanță socială. Mai ales pe fondul panicii, când cetățenii procură alimente în cantități care depășesc semnificativ necesitățile familiei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.