Tiraspolul se va îndrepta spre Rusia după asocierea Moldovei cu UE, Şevciuk

Chişinăul nu ia în consideraţie şi interesele celor din stânga Nistrului atunci când negociază Acordul de Asociere cu UE. După ce acest acord va fi semnat, Tiraspolul îşi va direcţiona produsele spre pieţele Uniunii Vamale Rusia-Belarus-Kazahstan. Declaraţia a fost făcută de către liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, în timpul vizitei vicepremierului rus, Dmitri Rogozin, în stânga Nistrului, transmite IPN.

Potrivit Agenţiei „Novostipmr”, Evghenii Şevciuk este convins că semnarea Acordului de Asociere dintre Moldova şi UE va înrăutăţi situaţia agenţilor economici transnistreni. „Îmi exprim regretul că nu sunt luate în consideraţie interesele noastre. Chiar dacă ar fi să accepţi logica autorităţilor moldoveneşti, că e un singur stat, nu înţeleg de ce interesele noastre nu sunt luate în calcul”, a subliniat liderul tiraspolean.

Evghenii Şevciuk afirmă că realităţile economice care vor apărea după semnarea Acordului de Asociere sunt impuse şi agenţilor economici din stânga Nistrului, contrar intereselor lor. Şevciuk a mai spus că un set de acte semnate între Tiraspol şi Chişinău prevăd că Tiraspolul îşi poate alege independent direcţia comerţului extern. „Noi ne vom direcţiona produsele spre pieţele din Uniunea Vamală. Cred că este pus fundamentul relaţiilor dintre noi, Uniunea Vamală şi Rusia”, a specificat liderul transnistrean.

Evghenii Şevciuk e de părere că acordurile semnate de Republica Moldova nu vor avea un efect pozitiv şi menţionează că autorităţile de la Chişinău ar trebui să ţină cont de interesele locuitorilor din stânga Nistrului în cadrul următoarelor negocieri.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.