Tiraspolul anticipează pentru 2015 întârzieri la achitarea pensiilor

Întreprinderile din stânga Nistrului întâmpină probleme la procurarea materiei prime şi la exportul producţiei finite. Situaţia duce la micşorarea încasărilor în bugetul administraţiei transnistrene, condiţii în care Tiraspolul anticipează pentru 2015 întârzieri la plata pensiilor şi altor alocaţii sociale, transmite IPN.

Potrivit unui post de televiziune de la Tiraspol, în acest moment deficitul depăşește 37% din suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor la achitarea plăţilor sociale, aceasta chiar dacă veniturile bugetare au fost un pic mai mari decât cele planificate.

În acelaşi timp, administraţia transnistreană are datorii faţă de bugetari, pe care s-a angajat să le plătească până la sfârşitul anului curent. Anterior, din cauza problemelor economice, bugetarii au fost trecuţi la un regim de muncă incomplet.

Liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk, a solicitat ca datoriile faţă de bugetari să fie achitate în primul rând. Elena Gânjul, aşa-zisul ministru al finanţelor din regiune, a declarat că acum pot fi achitate parţial, în proporţie de 50%, datoriile faţă de bugetari pentru luna septembrie, iar până la sfârşitul anului va fi achitată toată suma.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.