Tiraspolul, acuzat că nu respectă principiile de reglementare paşnică a conflictului

Chişinăul acuză administraţia de la Tiraspol că nu respectă principiile de reglementare paşnică a conflictului. Acuzaţiile vin după ce poliţiştilor din Bender li s-a interzis să poarte uniformă de serviciu prin oraş, dar şi după intenţiile exprimate de a debranşa instituţiile penitenciare moldoveneşti de la sursele de apă şi energie electrică, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroul pentru reintegrare, principiile reglementării paşnice a conflictului prevăd expres faptul că ordinea publică în Bender este asigurată de către Comisia Unificată de Control, în interacţiune cu organele de poliţie şi miliţie. Chişinăul califică acţiunile administraţiei oraşului Bender drept o încercare de exercitare a presiunilor asupra cetăţenilor şi a instituţiilor moldoveneşti prezente în regiunea transnistreană.

În scopul neadmiterii tensionării situaţiei, Chişinăul se adresează reprezentanţilor de la Tiraspol să înceteze orice acţiuni unilaterale, orientate spre destabilizarea situaţiei în Zona de Securitate. Chişinăul cheamă partenerii externi din formatul de negocieri 5+2 să monitorizeze îndeaproape evoluţiile şi să faciliteze soluţiile ce vor permite detensionarea situaţiei, se mai menţionează în comunicatul de presă remis de către Biroul pentru reintegrare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.