Tinerii din nordul ţării au elaborat proiecte de dezvoltare comunitară

Peste 200 de tineri din 10 localităţi din nordul ţării au fost instruiţi în cadrul proiectului „Prin Abilitare Civică a Tinerilor – spre Comunităţi Participative”, implementat de Centrul de Informare şi Susţinere a Tinerilor Economişti „Certitudine”. Ca rezultat, mai multe proiecte de dezvoltare comunitară, propuse de tineri, au ajuns pe agenda de lucru a autorităţilor publice locale.

Proiectul a fost implementat în perioada august 2012- iunie 2013. Solicitat de IPN, directorul executiv al Centrului „Certitudine”, Eugeniu Graur, a menţionat că tinerii au avut posibilitatea să cunoască metode şi tehnici utilizate în procesul de mobilizare a comunităţii, inclusiv în colectări de fonduri pentru  proiecte comunitare. Aceştia au fost împărţiţi în grupuri, iar fiecare grup a propus 3 idei de proiecte menite să schimbe viaţa comunităţii din care vin.

„Cel mai reuşit proiect a fost susţinut printr-o contribuţie financiară de 5 mii de lei din partea centrului. Condiţia a fost ca şi tineri să asigure din partea comunităţii şi a autorităţilor publice locale o contribuţie nu mai mică de 5 mii de lei”, a  spus Eugeniu Graur.

Tinerii au elaborat preponderent proiecte axate pe probleme comune, cum ar fi: lipsa infrastructurii pentru activităţi culturale, lipsa unor zone de agrement, parcuri, probleme de mediu. Ca urmare a acestei iniţiative, în Sângereii Noi, raionul Sângerei, a fost construit un teren de joacă pentru copii, în sumă de peste 30 de mii de lei.

Proiectul „Prin Abilitare Civică a Tinerilor din Mediul Rural – spre Comunităţi Participative” a fost finanţat din resursele USAID în cadrul programului FHI 360 Consolidarea Capacităţilor Societăţii Civile din Moldova.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.