Testul la matematică a apărut rezolvat pe internet. Reacţia ministerului

Ministerul Educaţiei a emis un comunicat de presă în care îşi exprimă regretul pentru faptul că rezolvarea testului la matematică pentru clasa a IX-a a apărut astăzi, 5 iunie, pe una din reţelele de socializare, transmite IPN.

„Lucrarea a fost postată deja după deschiderea plicului cu teste, ceea ce denotă faptul că scurgerea de informaţie s-a produs într-una din locaţiile de desfăşurare a examenului”, se menţionează în comunicat.

Tot astăzi, membrii Comisiei Naţionale de Examene s-au întrunit în şedinţă, în cadrul căreia au analizat desfăşurarea primului examen de bacalaureat din sesiunea curentă. Comisia a decis să elimine din sesiunea de examen un candidat, care a fost surprins cu materiale interzise. Candidatul este dintre cei 12 prinşi copiind la primul examen, însă pentru eliminarea acestuia din sesiunea de examen a fost nevoie de analiza înregistrărilor imaginilor video, pentru a verifica dacă a încălcat sau nu regulamentul.

Conform metodologiei, toţi candidaţii care au fost prinşi copiind sau care au asupra lor materiale interzise nu vor putea participa la celelalte probe din sesiunea de examen din acest an.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.