Termocom a înregistrat diminuări ale pierderilor în sezonul de încălzire 2012-2013

SA „Termocom” a înregistrat diminuări ale pierderilor şi cheltuielilor pe parcursul sezonului trecut de încălzire datorită implementării mai multor măsuri tehnice de eficientizare a consumurilor specifice, anunţă furnizorul, citat de IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de SA „Termocom” , principalele măsuri tehnice şi organizatorice vizează implementarea ţevilor din poliuretan expandat, montarea robinetelor sferice, instalarea convertizoarelor de frecvenţă, transferarea în regim automat de funcţionare a centralelor termice suburbane etc.

Implementarea măsurilor de eficientizare a avut ca impact îmbunătăţirea principalilor indicatori economici ai furnizorului. Pe parcursul sezonului de încălzire 2012-2013 indicii tehnologici înregistraţi au fost la un nivel calitativ superior în comparaţie cu sezonul de încălzire 2011-2012.

În comunicatul remis de furnizor se mai spune că în plan strategic, măsurile de optimizare întreprinse răspund obiectivelor generale de dezvoltare: eficientizarea energetică a sistemului centralizat de aprovizionare cu energie termică din municipiul Chişinău (SACET), reducerea costurilor tehnologice şi de exploatare, respectiv, şi  poverii tarifare; creşterea calităţii serviciului de încălzire centralizată, atragerea noilor consumatori, precum şi protecţia mediului înconjurător.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.