Termenul de implementare a etapei a doua a reformei regulatorii ar putea fi prelungit
Misiunea Băncii Mondiale aflată în vizită la Chişinău a constatat, în cadrul unei întrevederi cu spicherul Marian Lupu, existenţa anumitor restanţe în respectarea graficului de realizare în practică a Ghilotinei II. Deşi pachetul de amendamente urma să fie înaintat Legislativului la sfârşitul lunii martie, acest lucru s-a produs abia la finalul lunii iunie, au constatat experţii BM.
Potrivit Serviciului de presă al Parlamentului, în acest sens, Irina Astrahan, şeful Misiunii BM, a accentuat necesitatea implementării eficiente a etapei a doua a Ghilotinei şi asigurării aspectului calitativ al acestei importante reforme pentru societate şi mediul de afaceri din R. Moldova. Misiunea Băncii Mondiale a subliniat faptul că, în condiţiile în care Legislativul are la dispoziţie foarte puţin timp pentru examinarea pachetului de amendamente, una din soluţii pentru a evita diminuarea aspectului calitativ al implementării reformei, ar putea fi extinderea termenului de realizare a reformei.
Preşedintele Parlamentului a împărtăşit viziunea experţilor BM în privinţa necesităţii implementării eficiente a reformei regulatorii şi cu respectarea calităţii în adoptarea modificărilor la legislaţia ce vizează activitatea antreprenorială. Spicherul a accentuat faptul că etapa a doua a Ghilotinei nu va fi una formală şi declarativă, ci o reformă cu acţiuni cu efect practic pentru mediul de afaceri din Moldova. În acest sens, Marian Lupu a subliniat faptul că Parlamentul ar putea susţine ideea de prelungire a termenului de implementare a etapei a doua a reformei regulatorii, în caz de necesitate.