Terenul vândut la licitație cu 95 mln lei, pus sub sechestru. Primăria se adresează Procuraturii

Terenul din preajma Circului, vândut la cea mai recentă licitație a Primăriei Chișinău cu 95 de milioane de lei, a fost pus sub sechestru imediat după vânzare. Municipalitatea califică punerea sub sechestru printr-o decizie a executorului judecătoresc ca fiind ilegală și anunță că sesizează procurorii și Centrul Național Anticorupție, transmite IPN.

La ședința operativă de la Primărie, viceprimarul Chișinăului, Ilie Ceban, a declarat că se încearcă prejudicierea municipalității cu 95 de milioane de lei, după ce s-au pus la cale un nou atac raider și acțiuni ilegale îndreptate împotriva municipalității.

„Rog colegii de la Direcția juridică și Direcția arhitectură să pregătească demersuri către Procuratura Generală, către Procuratura Anticorupție, CNA și SIS în legătură cu atitudinea executorului judecătoresc”, a solicitat Ilie Ceban.

Viceprimarul a precizat că aceste acțiuni sunt absolut neîntemeiate și ilegale. „95 de milioane este prejudiciul cauzat Primăriei mun. Chișinău. Cu acești bani asfaltezi toată strada Albișoara și bulevardul Decebal. Rog maximum efort și prudență pentru a proteja interesele Primăriei Capitalei. Anterior, au mai fost probleme de acest gen, noi am acționat, am radiat toate interdicțiile puse de executorul judecătoresc, însă observăm că în continuare se încearcă pe diferite căi să fure acest teren din contul municipalității. Rugăm organele de drept să reacționeze, pentru că în acest caz se încearcă de a fura municipalitatea deschis, fără nicio jenă”, a mai adăugat viceprimarul.

Pe 29 martie, Primăria Chișinău a desfășurat licitația funciară cu strigare privind vânzarea-cumpărarea terenurilor din intravilanul municipiului, fiind adjudecate 11 loturi în sumă totală de 133,15 milioane de lei. Terenul pus sub sechestru s-a vândut cel mai scump. Este vorba despre o suprafață de 0,75 hectare, cu destinația ansamblu rezidențial, zona C2-R6, din bulevardul Renașterii Naționale.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.