Tensiuni la Varnița

Mai multe persoane, printre care și veterani, încearcă să blocheze circulația pe traseul care face legătura între localitățile Bender și Varnița. Aceștia spun că doresc să împiedice transportarea organizată a alegătorilor din regiunea transnistreană la secțiile de votare deschise în Varnița. La fața locului a intervenit poliția, care încearcă să asigure trecerea unităților de transport, transmite IPN.

La fața locului se află și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu. Acesta afirmă că protestează contra transportării organizate a alegătorilor. Potrivit lui, de dimineață, la cele patru secții de votare din Varnița, au fost aduși mii de alegători, care în discuții dau dovadă că nu cunosc nimic despre procesele electorale de pe malul drept al Nistrului.

Într-o conferință de presă, președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a declarat că, în primele ore ale dimineții, în localitatea Varnița, raionul Anenii Noi, a avut o altercație cu implicarea unor persoane din rândul localnicilor și a veteranilor, care au încercat să pericliteze desfășurarea procesului electoral, iar provocările au dus la blocarea accesului spre o secție de votare. A fost necesară intervenția colaboratorilor organelor de drept pentru a asigura exercitarea dreptului la vot pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stânga Nistrului.

CEC precizează că întreprinde măsuri, în limita competenței sale, de a asigura tuturor cetățenilor Republicii Moldova dreptul la vot, inclusiv celor ce au domiciliul înregistrat în localitățile aflate în afara controlului suveran al autorităților Republicii Moldova. CEC atenționează că orice acțiune de îngrădire a libertăților și a drepturilor altor persoane este contrară legislației Republicii Moldova. Obstrucționarea dreptului la vot poate fi sancționată contravențional și penal.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.