Televiziunea este cea mai importantă și de încredere sursă de informare pentru moldoveni

Pentru 70,7% dintre moldoveni televiziunea este cea mai importantă sursă de informare, arată Barometrul Opiniei Publice, ediția din noiembrie 2018, prezentat marți, 4 decembrie, de Institutul de Politici Publice. Clasamentul este completat de internet și posturile de radio, transmite IPN.

Cât prevestea încrederea în sursele de informare, televiziunea ocupă și aici întâietate, cu 35,4%. Principalul post TV din țară de unde se informează oamenii este Prime TV – 58,7% din respondenți. 35,3% din cei intervievați se uită mai întâi de toate la postul național de televiziune Moldova 1. Topul trei este completat de Jurnal TV, la care se uită mai întâi de toate 25,7% din respondenți. În ordine descrescătoare urmează: RTR Moldova (24,6%), NTV (22,1%), Publika TV (20,3%), Pro TV (18,1%).

Întrebați din ce surse, de obicei, primesc informația despre evenimentele care au loc în țară și în lumea întreagă, 53,6% din respondenți au indicat emisiunile televiziunilor moldovenești și radioul. Din emisiunile televiziunii rusești și de la radio se informează 28,6%, iar 19% primesc informația din noutățile de pe site-urile informaționale din internet.

Sondajul a fost efectuat în perioada 9-23 noiembrie, pe eșantion de 1115 persoane din 82 de localități, reprezentativ pentru populația adultă a Republicii Moldova, cu excepția regiunii transnistrene. Eroarea maximă este +/- 3%.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.