Telemarketing cu evaziuni fiscale de aproape 18 milioane de lei

O companie de telemarketing din Chișinău și administratorului acesteia au ajuns în vizorul oamenilor legii, fiind suspectați de evaziune fiscală de peste 17,7 milioane de lei, transmite IPN.

„Compania pretindea că-și desfășura activitatea în domeniul IT, astfel încât să beneficieze de reducerea impozitelor. Ulterior, administratorul ar fi cumpărat din acești bani tăinuiți mai multe imobile din Chișinău, astfel încât autoritățile de drept să fie induse în eroare și să nu-i fie deconspirată evaziunea fiscală. Urmare a acestei scheme implementate, acesta a comis și spălare de bani, în care a fost implicată și conducerea unui alt agent economic care prestează servicii de schimb valutar, menționează Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale.

Procurorii, în comun cu ofițeri ai Inspectoratului Național de Investigații și cu Serviciul Fiscal de Stat, au efectuat percheziții. De asemenea, au intervenit și mascații Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”.

Au fost ridicate acte contabile, contracte și înscrisuri de ciornă, care dovedesc contabilitatea dublă. De asemenea, a fost găsită o armă de foc cu permis expirat, precum și sume de bani: peste 450 de mii de lei, 100 de mii de ruble rusești, ⁠peste 20 de mii de euro și ⁠aproape 7 mii de dolari. Investigațiile continuă.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.