Tatăl vitreg al fetei de 11 ani care a născut a fost plasat în arest

Tatăl vitreg al fetei de 11 ani care a născut a fost plasat în arest. Informația a fost confirmată pentru IPN de către consultantul procurorului din cadrul Procuraturii Generale, Violina Moraru, responsabilă pentru comunicarea cu reprezentanții mass-media. Potrivit sursei citate, astăzi, bănuitul a fost recunoscut și audiat în calitate de învinuit în comiterea infracțiunii de viol. Acesta a oferit declarații, dar vina în comiterea infracțiunii nu o recunoaște.

Violina Moraru a precizat că pe 13 decembrie 2023 a fost pornită o cauză penală în temeiul bănuielii de comitere a infracțiunii de viol al unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani.

„Minora a fost plasată într-un centru de asistență pentru intervievare și acordarea consilierii psihologice. După naștere, se află la domiciliul mamei sale împreună cu nou-născutul. Din ansamblul de probe recent administrate, care nu pot fi divulgate, s-a descoperit că suspectul este concubinul mamei copilei, la 31 ianuarie 2024, acesta fiind reținut”, menționează reprezenta Procuraturii Generale.

Dacă va fi recunoscut vinovat, bărbatul riscă până la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

În presă s-a scris că fata de 11 ani nu este dintr-o familie social vulnerabilă. Dar mama era plecată peste hotare, iar ea, împreună cu frații, a rămas în grija concubinului mamei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.