Tarifele la telefonia fixă au fost majorate ilegal, Piotr Guțul

Președintele Asociației obștești republicane „Protecția Consumatorilor”, Piotr Guțul, susține că Moldtelecom a majorat ilegal prețul abonamentelor la telefonia fixă pentru toți consumatorii din Republica Moldova.

Într-o conferință de presă la IPN, Piotr Guțul a menționat că, în luna ianuarie a acestui an, Moldtelecom a majorat tariful la telefonia fixă de la 6 la 40 de lei. „Am inițiat o investigație și am ajuns la concluzia că „Moldtelecom” a încălcat Legea cu privire la protecția consumatorului. Compania nu a avut dreptul să majoreze tariful unilateral, fără acordul consumatorului”, afirmă liderul „Protecția Consumatorilor”.

În legătură cu acest fapt, asociația a depus în februarie o petiție în adresa procurorului general interimar. A urmat un răspuns, însă nu s-au desfășurat investigații. Având convingerea că operatorul a falsificat acordurile cu consumatorii, a mai trimis un demers pe numele procurorului general pentru a solicita inițierea urmării penale.

„Ieri am primit răspuns de la Procuratura Generală. Acesta este răspunsul. Demersul este adresat principalului comisar al orașului Chișinău în vederea pornirii urmării penale în raport cu directorul general al „Moldtelecom” pentru încălcarea Legii cu privire la protecția consumatorului”, a menționat Piotr Guțul.

În altă ordine de idei, liderul asociației a declarat că instanțele refuză să examineze cererile administrative pentru a proteja drepturile consumatorilor. Li se solicită achitarea taxei de stat și traducerea tuturor actelor în limba română. Aceasta, în condițiile în care legea îi scutește pe consumatori de la taxa de stat atunci când se adresează în instanță.

Președintele Asociației obștești republicane „Protecția Consumatorilor” s-a adresat cetățenilor cărora le sunt încălcate drepturile să-l apeleze, precizând că s-au schimbat numerele de telefon. Astfel, consumatorii îl pot contacta la numerele de telefon: 079956600 și 076610350.

Notă: Agenția IPN oferă dreptul la replică persoanelor care se consideră vizate în știrile realizate de pe declarațiile organizatorilor prezentei conferințe de presă, inclusiv prin facilitarea organizării altei conferințe de presă în condiții similare.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.