Târgul locurilor de muncă pentru tineret în r. Rîşcani

21 mai 2014

Comunicat de presă

 

TINERII DIN RAIONUL RÎŞCANI VOR AVEA POSIBILITATEA SĂ ALEAGĂ MESERIA CARE LE ESTE PE PLAC ÎN CADRUL TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ PENTRU TINERET

 

Mîine, 22 mai, începând cu ora 10:00, în incinta Primăriei Oraşului Rîşcani se va desfăşura Târgul locurilor de muncă pentru tineret. 

Tinerii vor avea posibilitatea să aleagă meseria care le este pe plac, având şansa de a negocia un loc de muncă direct cu angajatorul. Întâlnirea față în față cu angajatorii este o șansă bună pentru orice candidat de a se informa într-o atmosferă neformală despre întreprinderile și joburile care îl interesează, dar și de a se prezenta cum crede mai bine în fața angajatorului. Târgul mai oferă participanților posibilitatea de pregătire pentru interviul de angajare, de elaborare a CV-ului, de informare privind legislaţia muncii în cadrul unor scurte sesiuni de consultanță în carieră din partea specialiştilor Centrului de Consiliere în Carieră, menţionează organizatorii evenimentului de la Rîşcani.

Târgul, care va reuni elevi din anii terminali şi absolvenţi ai instituţiilor de învăţămînt din raionul Rîşcani, se vrea a fi o platformă de comunicare între tineri şi angajatori, dar şi de promovare în rândul tinerilor a muncii în R.Moldova.



Potrivit Vioricăi Orac, coordonatoarei Centrului de Consiliere în Carieră a Şcolii Profesionale din oraşul Rîşcani, ideea acestui eveniment a pornit din necesitatea tinerilor de a se informa despre locurile vacante în domeniul în care doresc să profeseze. „Chiar dacă la moment careva unităţi economice participante la Târg nu au declarat locuri de muncă vacante, tinerii totuşi doresc să cunoască specificul muncii acestora pentru o ulterioară angajare”, a menţionat Viorica Orac.

„Sfârşitul de an şcolar este o perioadă tocmai potrivită pentru a aduce faţă în faţă agenţii economici şi absolvenţii Şcolii Profesionale, iar Târgul Locurilor de Muncă facilitează acest lucru”, a subliniat Mircea Cherdivară, directorul Şcolii Profesionale din Rîşcani.

„Acest Târg al locurilor de muncă se adresează preponderent tinerilor în căutarea primului său loc de muncă şi totodată întreprinderilor interesate de recrutare şi de poziţionare ca angajator preferat în rândul tinerilor”, a precizat Ludmila Galer, directorul Agenţiei Teritoriale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Rîşcani.

„Participăm la Târgul Locurilor de Muncă pentru că ne facilitează întâlnirea cu tinerii. Vrem să întâlnim persoane dinamice, dornice de afirmare la început de drum, care doresc să crească profesional în cadrul întreprinderii noastre”, a menţionat Anatol Juşca, directorul Întreprinderii Individuale „T. Juşca”.

Întreprinderile „Fantazia”, „Vardan-Agro”, Colegiul Agroindustrial sunt doar câţiva dintre agenţii economici care şi-au anunţat prezenţa la evenimentul de recrutare. Posturile disponibile se adresează tinerilor specialiști din domenii diverse, de la operare a calculatorului până la confecţii, agricultură şi alimentaţie publică – în principal studenți şi absolvenți din învăţămîntul tehnic vocaţional.

„Le-am pregătit tinerilor din raionul Rîşcani un eveniment competitiv, la care am pus accent pe interacțiunea candidaților cu potenţialii angajatori şi pe prezentarea unor oportunităţi de carieră cât mai variate”, a declarat Liliana Samcov, coordonatoarea proiectului ”Oportunităţi pentru integrarea profesională a absolvenților Şcolii Profesionale din oraşul Rîşcani”.

„Participarea la târgurile de locuri de muncă face informarea mai eficientă și sporeşte șansele de angajare ale oricărui candidat, pentru că fiecare din noi e mai convingător în discuţia vie decît poate fi într-un CV depus la oficiul companiei sau pe internet", spune Ghenadie Cojocaru, Consultant Proiecte Sociale al Caritas Elveţia în RM.

Târgul locurilor de muncă pentru tineret este organizat de Şcoala Profesională din Rîşcani, Agenţia Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă Rîşcani şi Asociaţia Obştească „Demos”.

Partenerii Târgului Locurilor de Muncă sunt Consiliul Raional Rîşcani şi Primăria Oraşului Rîşcani.

Sponsorul evenimentului este magazinul „LINELLA” din Rîşcani.

Evenimentul este parte componentă a proiectului ”Oportunităţi pentru integrarea profesională a absolvenţilor Şcolii Profesionale din or. Rîşcani”, finanţat de Caritas Elveţia din sursele Fundaţiei Leopold Bachmann şi aleAgenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare Internaţională în cadrul Strategiei Caritas Elveţia pentru Republica Moldova.
 

Persoane de contact:
Liliana Samcov, coordonatoare proiect,
AO „Demos”
Tel: /+373/ 0246 23018, 069015176

Viorica Orac, coordonatoare
Centrul de Consiliere în Carieră
Tel: /+373/ 069 68 11 00
e-mail: centru.riscani@gmail.com

 

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.

IPN LIVE