Târg de struguri în centrul capitalei. Producătorii taie prețul în jumătate

În jur de 20 de producători agricoli vor participa duminică, 24 martie, la un târg al strugurilor, care se va desfășura în scuarul Catedralei mitropolitane „Nașterea Domnului” din centrul capitalei. Producătorii, care au rămas în luna martie cu frigiderele pline cu producție, vor propune struguri „Moldova”, dar și soiuri albe, cu circa 50 de lei pentru o ladă de 8,5 kg.

Diana Crudu, producător agricol care a venit cu ideea de a organiza evenimentul, a declarat pentru IPN că anul acesta este un exces de struguri, nu doar în Moldova, dar și la nivel european. Piața din România a fost invadată de struguri din Albania și Macedonia. Producătorii moldoveni nu și-au putut duce strugurii nici în Federația Rusă. După ce autoritățile ruse au interzis accesul mărfurilor care tranzitează teritoriul ucrainean, exportul în Rusia, pe căi ocolitoare, a devenit prea costisitor.

Diana Crudu a mai spus că a fost contactată de foarte multe persoane cu mesaje de încurajare, inclusiv din diasporă. Femeia spune că moldovenii pot fi empatici și receptivi, iar acest târg se înscrie în eforturile de a ajuta producătorii autohtoni. Târgul este organizat la Chișinău, care are o putere de cumpărare mai mare decât în alte localități ale țării. Este o oportunitate și pentru cumpărători să  achiziționeze struguri la un preț simbolic, mai ales în Postul Mare, când se consumă mai multe produse vegetale și oamenii sunt mai predispuși pentru fapte bune. Prețul de 50 de lei pentru o ladă cu 8,5 kg struguri este practic în jumătate față de prețul de anul trecut, când kilogramul era 12,50 lei.

Târgul de struguri va putea fi vizitat de la ora 09.00 și până la ora 19.00.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.