Tânăr condamnat de către regimul separatist a fost eliberat din închisoare

Tânărul Alexandru Coliban, reţinut în octombrie 2011 şi condamnat de către structurile neconstituţionale din regiunea transnistreană la doi ani şi jumătate de detenţie, a fost eliberat din închisoare printr-un ordin al liderului transnistrean, Evghenii Şevciuk. Avocatul Pavel Postică de la „Promo-LEX”, care a oferit consultanţă juridică familiei, a declarat pentru IPN că tânărul este deja acasă.

Familia lui Alexandru Coliban a pledat întotdeauna că tânărul a fost reţinut ilegal, la comanda liderului de la Tiraspol.

Mama tânărului, Svetlana Coliban, a povestit anterior că Alexandru cu mai mulţi colegi au distribuit afişe electorale în perioada pentru aşa-zisele alegeri prezidenţiale din regiune, împotriva lui Evghenii Şevciuk. În octombrie 2011, câţiva colegi de-ai săi au fost arestaţi de către autorităţile neconstituţionale. Tânărul a plecat la Grigoriopol să-şi susţină colegii, dar a fost încătuşat şi el, fiind acuzat de „calomnie” şi de „împiedicarea exercitării libere a dreptului electoral sau împiedicarea activităţii organelor electorale urmare a distribuirii materialelor”.

Dosarul lui Alexandru Coliban a fost depus la CEDO.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.