Susținătorii lui Ilan Șor protestează la CSJ

Susținătorii liderului Partidul Politic Șor, Ilan Șor, protestează în fața sediului Curții Supreme de Justiție din strada Bănulescu-Bodoni. Aceștia cer „justiție corectă în recursul examinat astăzi de magistrații CSJ, după ce Curtea de Apel Cahul a emis mandat de arest și l-a dat în căutare pe Ilan Șor, transmite IPN.

Protestatarii au venit la protest cu pancarte pe care scrie: „Vrem justiție corectă”, „Ilan Șor suntem cu tine”, „Șor este politicianul faptelor concrete”, „Jos mâinile de pe Ilan Șor”. Aceștia le solicită judecătorilor să nu fie influențați de regimul de la guvernare.

Vicepreședinta formațiunii, deputata Marina Tauber, a declarat că Ilan Șor urmărește tot ce se întâmplă la Chișinău, însă „din motive obiective, nu poate să fie și el prezent, întrucât ar fi periculos pentru el”. Parlamentara a menționat că „deși „calea spre succes în politică a pornit din municipiul Orhei, astăzi trebuie de luptat pentru drepturile oamenilor din toată țara”.

Marina Tauber a mai spus că protestatarii vor rămâne în fața CSJ până la emiterea deciziei. În preajma locului acțiunii de protest se văd parcate mai multe autocare.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul, o decizie nefiind încă emisă.

La începutul lunii iulie, organele de drept au pornit un nou dosar penal pe numele liderului Partidului Şor, pentru părăsirea teritoriului Republicii Moldova, deși avea interdicție în acest sens. Pe 25 iulie, Curtea de Apel Cahul a admis demersul procurorului anticorupție privind emiterea unui mandat de arest pe numele fostului primar de Orhei.

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.