Suport european pentru îmbunătățirea cadrului normativ al infrastructurii calității

Uniunea Europeană va sprijini Republica Moldova în consolidarea, conform standardelor comunitare, a cadrului juridic și normativ al infrastructurii calității și supravegherii pieței, în contextul implementării Acordului de Asociere, care îl cuprinde și pe cel de comerț liber. Un proiect în acest sens a fost lansat vineri, 2 februarie, transmite IPN.

Proiectul UE vine în sprijinul agenților economici moldoveni care vor să-și sporească competitivitatea, prin îmbunătățirea calității producerii și promovării exporturilor, dar și printr-un marketing și management mai bun. 75 de companii viabile pentru export vor fi susținute în acest sens.

Ministerul Economiei și Infrastructurii va primi sprijin ca să realizeze acțiuni de comunicare în domeniul infrastructurii calității, supravegherii pieței și să promoveze condițiile și oportunitățile pieței interne și externe. Susținere va fi oferită și Agenției pentru Protecția Consumatorului, ca să-și îmbunătățească capacitățile instituționale în vederea unei mai bune supravegheri a pieței.

Ambasadorul UE la Chișinău, Peter Michalko, a spus la ceremonia de lansare că proiectul este tehnic, dar necesar pentru Republica Moldova, ca să-și ajusteze infrastructura calității în contextul implementării Acordului de Asociere, care cuprinde și Acordul de Liber Schimb, Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, prezent la eveniment, a spus că în cadrul DCFTA infrastructura în materie de calitate are un rol important la toate etapele de producere și comercializare a bunurilor, precum și a serviciilor, atât în ţară, cât și peste hotare.

Durata proiectului este de trei ani, septembrie 2017 – august 2020.

  • chiril gaburici despre proiect.mp3
  •     0

Dvs. folosiți o componentă de ADS Blocker.
IPN e menținut din publicitate.
Susțineți presa liberă!
Unele funcționalități pot fi blocate, vă rugăm să dezactivați componenta de ADS Blocker.
Mulțumim pentru înțelegere!
Echipa IPN.